Slik tar du det perfekte CV bildet – CV foto tips

En del av en god CV, er ett godt CV bilde. Men hvordan forsikrer du deg at bildet du bruker viser deg som rett person for jobben?

I min jobb som CV fotograf kan jeg en ting eller to om hvordan best mulig presentere folk mot den jobben de søker, og i denne artikkelen skal jeg gi deg mine største cv foto tips, så du kan forsikre deg ett godt førsteinntrykk og øke sannsynligheten for et jobbintervju.

Tips 1: Velg riktig bakgrunn og klesstil

Noe av det viktigste og mest effektfulle du kan gjøre er å velge riktig antrekk og bakgrunn for bildet ditt.

En enkel regel er at du burde kle deg på samme måte som du vil kle deg i den jobben du søker på.

Det samme gjelder bakgrunnen i bildet ditt. Den burde være noe som kan assosieres med den jobben du søker på.

La oss ta et par eksempler:

Hvis du søker på jobb som regnskapsfører ta gjerne på pen-skjorten, eventuelt dressjakke, og ta bildene foran en ensfarget bakgrunn, foran noen store bygninger, eller inne på ett moderne kontor.

Hvis du søker jobb som grafisk design kan du kle deg litt mer hipt og casual. En flanell skjorte foran en fargefull bakgrunn, eller foran en computer med Photoshop oppe kan funke bra.

Husk å ta en hårklipp hvis det er en stund siden, og style håret ditt før du tra bildet. Det kan høres ut som småting, men det er viktig å se ren og presentabel ut.

Tips 2: Ta (veldig) mange bilder

For å finne ett bilde du ser bra ut på må du regne med å ta mange bilder. Jeg tar typisk 100 bilder over en 20 minutters fotoshoot. Så det beste du kan gjøre er å få noen til å ta bilder av deg eller bruke selvutløser mens du prøver mange forskjellige ansiktsutrykk og vinkler.

Tips 3: Smil litt, tøys litt, så vær litt seriøs

De beste bildene får vi stort sett når vi er litt «fri». Den største feilen folk gjør når de skal bli tatt bilde av er at de stiller seg opp og drar på seg et stort falskt smil.

Fordelen når vi tar mange bilder er at det gjør ikke no om 90% av dem blir dårlige bare de resterende 10% er veldig bra.

Så, så deg litt løs. Dette er mye enklere hvis du får noen til å ta bilder av deg. Kos dere, tull litt, lag noen grimaser, også bli veldig seriøs. Varier skikkelig! Hovedregelen er å få litt bevegelse inn i kroppen og ansiktet. Og pass på at fotografen tar masse bilder mens du gjør det.

Tips 4: Få noen andre til å velge ut bildet av deg

Folk flest er veldig dårlige på å velge ut gode bilder av seg selv. Derfor anbefaler jeg at du lar noen annen velge ut hvilket bilde du burde bruke.

Spør gjerne to-tre stykker (eller flere) om hvilket bilde du burde bruke. Da forsikrer du deg at du velger et av de beste.

Hvis du trenger hjelp til fotografering, så Kom gjerne til meg for en CV fotografering, så hjelper jeg deg med det perfekte bilde til din CV.

Lykke til,
Morten Strande

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *